top of page
startup-594090_1920_edited_edited.jpg

TEAK-KUNTOUTUS

New Forte tarjoaa Kelan työllistymistä edistävää ammatillista kuntoutusta

MIKÄ?

Tavoitteena on tukea yksilöllisesti henkilön pääsyä palkkatyöhön avoimille työmarkkinoille tai sijoittumaan yrittäjäksi. Asiakasta tuetaan urasuunnitelman teossa ja alavaihtoehtojen valinnassa sekä valitun ammattialan työn soveltuvuuden varmistamisessa. Työhönvalmentajat tarjoavat kuntoutuksen aikana tukea myös työnantajalle ja työyhteisölle. Työhönvalmennuksesta vastaa työpari, joista toinen toimii omaohjaajana.

 

KENELLE?

Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus on tarkoitettu työikäiselle asiakkaalle, jolla sairaus tai vamma on aiheuttanut tai arvioidaan aiheuttavan lähivuosina työ- tai opiskelukyvyn ja ansiokyvyn olennaisen heikentymisen. Asiakkaalle, joka tarvitsee tukea työ- ja toimintakykynsä arviointiin ja selvittämiseen sekä työllistymisensä tukemiseksi. Jos olet 16–29-vuotias ja toimintakykysi on olennaisesti heikentynyt voit hakea palveluun myös ilman todettua sairautta.

 

KESTO?

Palvelun kesto määräytyy palvelulinjan ja yksilöllisen tarpeen mukaan Kuntoutukseen kuuluu kolme palvelunlinjaa: työkokeilu, työhönvalmennus ja työkokeilu ja työhönvalmennus. Sopivimman linjan valitsemiseksi asiakas saa ohjausta Kelasta ja kuntoutukseen ohjaavalta taholta. Palvelun kesto on kuntoutustarpeen mukaan 60–240 päivää.

 

KUINKA PÄÄSEN PALVELUUN?

Haku Työllistymistä edistävään ammatilliseen kuntoutukseen tapahtuu Kelan kautta. Voit hakea palveluun täyttämällä Kelan lomakkeen KU101. Kuntoutus on Kelan kustantamaa ja asiakkaalle maksutonta. Voit hakea kuntoutuksen ajalle kuntoutusrahaa sekä matkakorvauksia Kelalta. Voit halutessasi kysyä lisätietoa palvelusta myös meiltä. 

JOS KIINNOSTUIT, KYSY LISÄÄ!

 

Heikki Riihimäki

045 806 0280

heikki.riihimaki@newforte.fi

Essi Stenberg

050 387 6360

essi.stenberg@newforte.fi

Outi Rosenqvist

050 544 4407

outi.rosenqvist@newforte.fi

 

Kaisa Kuosmanen

050 447 9651

kaisa.kuosmanen@newforte.fi

Seija Lehtonen

050 376 5441

seija.lehtonen@newforte.fi

kela.png
bottom of page